معرفی وبلاگ
باسلام به دوستان عزیز خودم ورود شما به وبلاگ "داراب کهن"راخوش آمد میگوییم. هدف از ایجاد این وبلاگ معرفی جاذبه های تاریخی مذهبی طبیعی و... شهرستان داراب دراستان فارس می باشد که عمده مطالب ما تصاویرهنری میباشد امیدوارم لذت ببرید. باز به ماسربزنید باتشکرمدیریت وبلاگ" داراب کهن "
دسته
فیدها
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 245172
تعداد نوشته ها : 16
تعداد نظرات : 9
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

نقش شاهپورساساني(نقش دارابگرد) درفاصله چهاركيلومتري جنوب شهرداراب،دردامنه جنوبي كوهستاني مشهور به پهنا ،نقش برجسته اي ازدوران ساسانيان وجود دارد كه بيانگر پيروزي بزرگ دومين فرمانرواي ساساني "شاهپوراول "برامپراطوران روم،والرين،گرديانوس وفيليپ عرب مي باشد. اين نقش برجسته يكي از بحث برانگيز ترين نقش هايي است كه پژوهشگران وانديشمندان نظرات ومقالات متعددي پيرامون ان نوشته وياازروي آن طرح ونقاشي هايي تهيه نموده اند.پزشك وجهانگرد آلماني انگلبرت كمپفر(1683-1688م)درسفرخودبه داراب اين نقش رااز نزديك مشاهده نموده ودركتاب خودبنام"آسياي شگفت انگيز"(1712م)گزارش جالبي درباره نقش برجسته داراب منتشر كرد. يك قرن بعددانشمنداروپايي سرويلياماوزلي(26آوريل1811م)اين نقش برجسته را مورد بازديد قرار داده واز اين نقش به عنوان صحنه پيروزي شاهپور اول ياد نمود.بنا برنظر اكثر باستان شناسان (اوژن فلاندن 1841،سراورل اشتاين 1934 م،ارنست هرتسفلد 1938م،رومن گريشمن 1935م،لوئي واندنبرگ 1975م،والتر هينس 1967م)اين نقش متعلق به پيروزي شاهپور اول ساساني بر سه تن از امپراطوران روم مي باشد.براساس مطالعات سكه شناسي (سكه هاي اردشير بابكان و شاهپور اول)ولاديميرلوكونين خاورشناس فقيد روسي اعلام داشت كه اين نقش متعلق به اردشير پدر شاهپور مي باشدوتاج فرمانروا در نقش شاهپور دردارابگرد (دراين نقش تاج شاهپوربه جاي فرم وكنگره اي به صورت گوي مي باشد)هيچ گونه شباهتي با تاج وافسر شاهپور درساير نقش هاي ديگر وي ندارد واحتمالا اين نقش درپايان فرمانروايي اردشير ويادرآغاز پادشاهي شاهپور اول پيش از تاجگذاري حجاري شده وبه نظر باستان شناس مشهور جورجينا هرمان اين نقش پيروزي اردشير برسه تن از پادشاهان محلي مي باشد.

سلسله ساسانى:

اردشير توانست دولت بزرگ و قدرتمند به وجود آورد و از سپاه دائمي بزرگ برخوردار شود تا از قدرت يافتن حكم‌رانان در نواحي مختلف ايران جلوگيري كند و از سوي ديگر، بيگانگان نتوانند بر او غلبه كنند.

گفتني است با تأسيس سلسله‌ي ساساني، دين زرتشتي دين رسمي كشور شد. با وجود اين، روز به روز بر تعداد پيروان اديان بودايي و مسيحي افزوده مي‌شد؛ زيرا پيروان اديان ديگر در ايران مي‌توانستند عقايد دين خود را تبليغ  كنند. درباره همسايگان ايران در زمان ساسانيان بايد به رومي‌ها و اعراب اشاره كرد. در اوايل تأسيس سلسله‌ي ساساني مردم روم پيرو مسيحيت شدند. يكي از امپراتوران روم به نام كنستانتين، مسيحيت را دين رسمي اين كشور اعلام كرد. او براي نزديك شدن به مرزهاي ايران، پايتخت خود را از شهر روم ايتاليا به شهر استانبول تركيه- كه در آن زمان شهر قسطنطنيه نام داشت- منتقل كرد. اين اقدام او بعدها موجب تقسيم امپراتوري روم شد. يكي روم شرقي و ديگري روم غربي ناميده شد. ميان ايران و دولت روم شرقي بارها جنگ درگرفت.

در زمان ساسانيان، در قسمت جنوب ايران، عرب‌هايي مي‌زيستند كه از  دوره‌هاي گذشته از عربستان مهاجرت كرده‌ بودند. ساسانيان به منظور جلوگيري از هجوم اعراب، به گروهي از آنان اجازه دادند كه در مرزهاي جنوبي كشور ساكن شوند. حضور آنان در ايران موجب شد تا از اوضاع سياسي و اجتماعي ايران آگاهي دقيق و فراوان كسب كنند.

به نظر مي‌رسد كه ايرانيان در آن روزگاران بيشتر به تثبيت هويت خود مي‌انديشيدند و اهتمام داشتند. اما نارضايتي مردم و كشور گشايي‌هاي هوس بازانه مانع از تحقق و حيات آن مي‌شد. چنانكه سلسله ساساني به اين سرنوشت دچار شد و اعتقاد به جبر و سقوط حتمي مزيد علت شده بود. چه، با استناد به نامه معروف رستم فرخ‌زاد به برادرش كه در شاهنامه هست اين ضعف روحيه اهل زمانه را كه به سقوط و انحطاط خويش به عنوان يك تقدير و مشيت الهي مي‌نگريستند به خوبي نشان مي‌دهد و اين انديشه عامل بازدارنده در مقابل هر تلاشي و كوشش بود. به اين ترتيب، ايران از آرمان يكپارچگي سياسي كه ساسانيان آن را دنبال مي‌كردند، دور شد و با حمله اعراب مسلمان سقوط كرد. حادثه فتح ايران، با آن فراز و نشيب‌هاي سترگ، از مهمترين حوادث تاريخ دنياي باستان است.

 

چهارشنبه 9 9 1390 10:2

 

ساسان كه مردي از دودمان نجبا بود با زني از خانواده بازرنگي كه نامش ظاهر ادينگ بود وصلت كرد، ساسان در معبد آناهيتا در شهر استخر سمت رياست داشت پس از او پسرش پاپك جانشين او شد و روابط خود را با زرنگي مغتنم شمرد و يكي از پسران خود را كه اردشير نام داشت به گوزهر حكمران ايالتي معرفي و از او خواهش مي كند پسرك را كه در آن زمان هفت ساله بود به حكمران ايالت داراب (پيري) تحويل دهد اردشير تا دوران جواني در داراب تحت سرپرستي پيري با علوم و فنون نظامي طبق خواسته پدرش پاپك تربيت مي شود.

البته حكمران داراب، اردشير را به جاي فرزند خويش پذيرفته و پس از مرگ پيري اردشير در مقام و منصب او مي نشيند وابتدا بي طرفانه كار او را ادامه مي دهد و ميان مردم عدل و داد برقرار مي كند و رعيت او را دوست گرفتند و اردشير مولود منجمان را پذيرفت و همه گفتند ملك زمين بيشتر به تو رسد و بدين سبب داراب نخستين پايگاه پيشرفت و جنگاوري هاي اردشير ساساني شد.

چنانچه قصد مسافرت به اين شهر را داشتيد از آثار تاريخي اين منطقه بهره مند شويد در اين سرزمين سرسبز و زيبا ده ها اثر تاريخي مربوط به دوره هخامنشيان تا پايان دوره قاجاريه وجود دارد كه همگي حكايت از تاريخ تمدن اين سرزمين كهن و پرآوازه دارد.

چهارشنبه 2 9 1390 10:47
X