معرفی وبلاگ
باسلام به دوستان عزیز خودم ورود شما به وبلاگ "داراب کهن"راخوش آمد میگوییم. هدف از ایجاد این وبلاگ معرفی جاذبه های تاریخی مذهبی طبیعی و... شهرستان داراب دراستان فارس می باشد که عمده مطالب ما تصاویرهنری میباشد امیدوارم لذت ببرید. باز به ماسربزنید باتشکرمدیریت وبلاگ" داراب کهن "
دسته
فیدها
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 245163
تعداد نوشته ها : 16
تعداد نظرات : 9
Rss
طراح قالب
موسسه تبیان

من كه باشم كه بر آن خاطر عاطر گذرم         لطف ها ميكني اي ، خاك درت تاج سرم

سخن گفتن در اوصاف ، عالم فرزانه چهره پر فروغ اسلام ، مجتهد والا مقام ، كه در كمال فروتني و سخاوت طبع در مسير انبيا گام نهاد بسيار مشكل و دشوار به نظر مي رسد .


مرحوم آيت الله سيد محمد علي حسيني نسابه سلاله طيبه سيد الساجدين زين العابدين فرزند مرحوم حجۀ الاسلام والمسلمين سيد حسين نسابه مي باشد . مرحوم سيد حسين فرزند سيد احمد بزرگ اهل شيراز و در داراب ساكن بوده است . والده ماجده مرحوم آيت الله نسابه سيده جليله بي بي سكينه حبيبه سيد علي لاري مي باشد .
بقيه را در ادامه مطلب بخوانيد

 

مرحوم آيت الله نسابه در شش سالگي پدر را از دست مي دهد و برادر بزرگ او به نام حجه الاسلام سيد احمد نسابه تكفل ايشان را به عهده مي گيرد . سيد احمد پس از تحصيلات مقدماتي در دروس فارسي او را از حاجي آباد به داراب مي فرستد و سپس به لارستان تشريف مي برند و پس از چندي به اتفاق يكي از روحانيون لار به وسيله قافله اي راهي راهي نجف اشرف مي شود و مدت هفده سال در نجف و كربلا در محضر اساتيد بزرگ مثل مرحوم آيت الله ميلاني ، خوئي و حاج حسين قمي و شيخ محمد كاظم شيرازي و ساير مراجع بزرگ استفاده مي نمايد و به مقام اجتهاد نائل مي گردد . كه در اجازاتشان مرقوم است ، پس از آن آيت الله نسابه به سفري جهت ديدار با بستگان به ايران تشريف مي آورند پس از اقامت كوتاهي به حاجي آباد رفته پس از مدتي به نجف اشرف مراجعت نموده و ادامه تحصيلات و اشتغالات علمي و معنوي پرداخته و در اين هنگام اهالي منطقه داراب و حاجي آباد با تقاضاها و نامه هاي بسياري براي آيات عظام نجف از آيت الله نسابه دعوت مي نمايند كه به منطقه مراجعت نمايند كه ابتدا  با  اين درخواست موافقت ننموده تا اينكه با سفارش و توصيه هاي آيات عظام بويژه آيت الله شيخ محمد كاظم شيرازي در سال 1332 به ايران بازگشتند و وارد  داراب شدند  و به تربيت طلاب و تدريس  علوم حوزوي و  علوم ديني و مذهبي مردم پرداختند . در اين امر علماي داراب همانند مرحوم حجه الاسلام والمسلمين حاج ميرزا محمد علي عندليبي و مرحوم حجه الاسلام والمسلمين حاج شيخ محمد حسن عندليبي وي را ياري دادند .


مرحوم آيت الله نسابه در پيشبرد انقلاب اسلامي و فرامين رهبر انقلاب حضرت امام خميني (ره )  نقش مهمي در داراب ايفا نموده و در سال 1342 كه امام رادستگير نموده بودند آيت الله نسابه به اتفاق مرحوم حاج ميرزا محمد علي عندليبي در تحصني كه از طرف علما و شهرستانها به عنوان اعتراض انجام گرفته بود شركت نمودند و پس از ورود امام به ايران و پيروزي انقلاب اسلامي آيت الله نسابه به جهت ديدار و عرض تبريك با كاروان دوازه هزار نفري از داراب در مرداد 1358 به قم حركت نمودند و ضمن ديدار حضرت امام با وي تجديد بيعت نمودند و در هنگام شروع جنگ تحميلي از طرف عراق به مردم ايران آيت الله نسابه به پيروي و تبعيت از رهبري مردم منطقه داراب را به قيام مقدس و جهاد اسلامي فرا خواندند و ضمن اطلاعيه ها و بيانات مختلف جوانان و عشاير قبايل شهرستان را به دفاع از دين و مملكت ترغيب مي كردند و پيوسته به رزمندگان اسلام دعا مي نمودند و مي فرمود اي كاش مي توانستم به جبهه مي رفتم .


آيت الله نسابه پس از مدتي بيماري درشب اول محرم 1411 هجري قمري مصادف با اول مرداد ماه سال 1369 و در سن 78 سالگي به لقاء الله پيوست كه آرامگاه او در داراب كوچه هفده شهريور  - كوچه آيت الله نسابه قرار دارد و زيارتگاه عموم مردم داراب بوده و در ماه محرم خصوصاٌ در عصر نهم محرم هيئت هاي عزاداري امام حسين (ع ) داراب در جلو آرامگاه اين عالم بزرگ به عزاداري مي پردازند .

داراب ونامگذاري اين شهر بنام امام حسن مجتبي(ع)

حضرت امام حسن (ع)در ماده چهار صلحنامه خراج داراب آن زمان كه بنام دارابجرد يادارابگرد بود براي بازماندگان شهدايي كه دركنارامير المومنين علي(ع)درجنگ هاي جمل وصفين كشته شدند انتخاب فرمودند ونماينده خودرا به نام حضرت دحيه كلبي انصاري رابرايجمع آوري خراج به داراب فرستادند زماني كه كاروان اموال آماده حركت به مدينه بود جاسوسان معاويه به وي خبردادند واوهم افادي براي غارت اموال وكشتن دحيه فرستاد واموال رابه غارت بردند وحضرت دحيه كلبي را به شهادت رساندند.مردم مؤمن دارابگرد آن حضرت رادر كنارشهر خود به خاك سپردند وتاكنون قبرآن جناب زيارتگاه پيروان اهل بيت(ع)ميباشد.

صلحش كم از قيام حسين نيست درجهان

آنگاه كه دين به صلح توان درميان گرفت

به صلحنامه نوشته است مجتبي

كزشهر ما خراج شهيدان عيان گرفت

شد دحيه درخراج نماينده حسن

داراب انتساب حسن زان زمان گرفت

وآن بقعه يادگار ز دحيه سفير او

دارابجرد رشته الفت چنان گرفت

X